15 Nisan 2019 Pazartesi

Anasonun 7 Faydası Hakkında Önemli Bilgiler





Anason, enfeksiyonlarla savaşmak için antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir, Anason nöbetlerle başa çıkmanıza yardımcı olabilir, Anason, solunum yollarının tıkanıklığının daha kolay nefes almasına yardımcı olabilir, Anason, glikoz emilimini arttırır, Anason daha fazla idrar yapmanıza yardımcı olabilir, Anason, enfeksiyonla savaşmak için bir bağışıklık uyarıcısı olabilir, Anasonun 7 Faydası Hakkında Önemli Bilgiler, İşte anasonun 7 potansiyel sağlık faydalarını sizler için Guneslerimbilgihazinesi olarak sizler için araştırdık;Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz




Anason, yağa hatırı sayılır bir koku veren çok farklı tatlı ve aromalı likör benzeri bir tada sahiptir. Bu eski bitkinin birçok tıbbi amacı vardır.




Pimpinella anisum  veya anason olarak30 da adlandırılan  anason, doğu Akdeniz bölgesi ve Güneybatı Asya’ya özgü Apiaceae ailesindeki çiçekli bir bitkidir. Tadında benzerlikler paylaşsalar da, bu bitki yıldız anason ile karıştırılmamalıdır. Anason, yağa hatırı sayılır bir koku veren çok farklı tatlı ve aromalı likör benzeri bir tada sahiptir. Bu eski bitkinin birçok tıbbi amacı vardır. Neyse ki, birçok potansiyel sağlık yararları vardır. İnsanlarla ilgili daha fazla araştırmanın yapılması gerekmektedir.
İşte anasonun 7 potansiyel sağlık faydaları.

1. Anason, enfeksiyonla savaşmak için bir bağışıklık uyarıcısı olabilir.

Pakistan Biyolojik Bilimler Dergisi’nde yayınlanan hayvansal araştırmalar , broyler civcivlerinde anason özütünün büyüme performansını ve bağışıklığı arttırdığını ileri sürdü.

2. Anason daha fazla idrar yapmanıza yardımcı olabilir.

İnsanlar sık ​​sık idrar yapmak için kötü bir şey olduğuna inanabilirler. Bununla birlikte, idrar yapmak vücudunuzun birçok toksin ve atık ürünü temizlemesine yardımcı olur. Yaşam bilimlerinde yayınlanan araştırma, anason yağının böbreklerde benzer bir mekanizma ile anti-diüretik etkiye sahip olduğunu düşündürmektedir.

3. Anason, glikoz emilimini arttırır.

Yaşam Bilimleri’nde yayınlanan aynı araştırma çalışması  , anason yağının sıçanlarda glikoz (şeker) emilimini arttırdığı sonucuna varmıştır. Olanlar  tip-2 diyabet  sorun şeker emen var. Anason kan şekeri seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir.

4. Anason, solunum yollarının tıkanıklığının daha kolay nefes almasına yardımcı olabilir.

Kanada Veterinerlik Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan bir hayvan çalışmasında , sarımsak, beyaz kabuklu hayvan, boneset, anason, rezene, meyankökü, kekik ve çördük içeren bitkisel kompozitlerin tekrarlayan hava yolu tıkanıklığının klinik belirtilerini azalttığını öne sürüyor.


5. Anason, kadınlara ve üreme sağlığına yardımcı olabilir.

Anason, kadınlarda adet döngüsünü düzenleme potansiyeline sahiptir. Anason adet kramplarını rahatlatır ve doğumu kolaylaştırır.

6. Anason nöbetlerle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Kürdistan Tıp Bilimleri Üniversitesi Bilimsel Dergisi’nde yayınlanan araştırma , anason yağının, ekstrenin farklı dozlarıyla önceden tedavi edilmiş farelerde nöbet başlangıcındaki gecikmeyi potansiyel olarak artırabileceğini göstermiştir.

7. Anason, enfeksiyonlarla savaşmak için antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir.

Journal of Ethnopharmacology’de yayınlanan bir çalışmada , anason ekstrelerinin, çeşitli bakteri, mantar ve virüs suşlarının büyümesini engellediği bulunmuştur. Mikrobiyal enfeksiyonların önlenmesinde ve tedavisinde faydalıdır. 

Hiç yorum yok: