13 Nisan 2019 Cumartesi

Mitokondri’nin Önemi Hakkında Bilgiler



Mitokondri, kas hücrelerinizin ana bölgeleridir; burada yağ, karbonhidrat ve protein, oksijenin parçalanabilmesi için gereken enerjiyi üretebilir.
Bunlar, bir hücrenin enerji arzının önemli bir kökenini temsil eden ve aynı zamanda hücre sağkalımında ve farklılaşmasında önemli bir rol üstlenen oküler fonksiyon için gereklidirler.
Bunlar sadece bu yönüyle değil, aynı zamanda aşağıdakileri de içeren yaşamsal niteliktedir:


  • Yaşamınız için önemlidirler : Birçok biyolojik süreç için önemlidir, bu yüzden aşırı işlev bozukluğunun zamansız yaşlanma ve ölümle özdeşleşmesi analitiktir.
  • Yağ kaybı için gereklidir : Daha fazla mitokondri, amino asitlerden, glukozdan ve yağdan daha fazla enerji üretir ve bundan dolayı daha fazla kalori tüketir.
  • Atletik performansınızı arttırmak için önemli bir faktör : Belirli bir mesafeyi ne kadar hızlı koşabildiğiniz için en yüksek sınır, ya da azim gerektiren diğer fiziksel egzersizler, egzersiz kaslarınızda oksijen ve şekerden enerji yaratmak için gereken süredir.
  • Kas hücrelerinizde daha fazlasını elde etmek onların enerji üretimini artıracak ve bu sayede performansı artırır.
  • Kan şekeri seviyenizi korumanıza yardımcı olur : Araştırmaya göre, tip 2 diyabetli hastaların, mitokondriyal sayısı, kapasitesi ve biyogenezi azalmıştır. Kan şekeri seviyelerinin korunmasında önemli bir rol üstlenerek, pankreatik beta hücrelerinizde meydana gelen insülin oluşumunda.
  • Mitokondri kalp hastalıklarını önlemek için mükemmel bir şekilde çalışır : kardiyovasküler hastalık fonksiyonunun düzenlenmesine yardımcı olurken, diğer tarafta da mitokondriyal disfonksiyon kardiyovasküler hastalık riskini arttırmaktadır.

Hiç yorum yok: