13 Nisan 2019 Cumartesi

Mitokondri Ne İşe Yarar?




Birincil görevi, glikozun oksijen ve su kullanılarak hücresel veya aerobik solunum yoluyla enerjiye dönüştürülmesidir. Bu, besin en küçük besin ve moleküllere ayrıldığında ve hava alındığında gerçekleşir, en az moleküller ve besinler kan dolaşımına geçer.
Bu besinler ve moleküller, glikoz ve oksijen içerir. Ateş oksijeni yaktığından ve su ve karbondioksit yaydığından, mitokondri, glukozu adenosin trifosfata (ATP) dönüştürdüklerinde ısıtıcı gibi davranır, oksijen kullanır ve su ve karbondioksit verir.



Prosedür oksijen kullandığından, aerobik olduğu bilinmektedir. Solunumun bu kimyasal prosedürü her hücrede gerçekleşir, bu nedenle aerobik hücresel solunum olarak bilinir. Bu prosedürde yer alan adımlar Krebs döngüsü veya trikarboksilik asit [TCA] döngüsü tarafından gösterilir ve hücrelerin nasıl çalıştığını bilmek için bir temeldir.
Bununla birlikte, bitkilerde, mitokondri, ekolojik faktörleri kontrol etmek ve genetik materyali yapmak için kloroplastlarla birlikte çalışır . Hücresel solunumun son üç aşamasını gerçekleştiren fotosentezi çalıştıran kloroplastların yanı sıra doğal aktivite için fonksiyonel enerji üretmek için ayrı ayrı çalışırlar.

Hiç yorum yok: